Hoe snel kan je geld lenen

Het afsluiten van een lening kan best veel tijd in beslag nemen. Zeker als je een lening afsluit waarbij er een BKR check wordt uitgevoerd. En heb je snel geld nodig, dan kan dit vervelend zijn. Hoe snel je geld kan lenen lees je hier.

Lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is beperkt mogelijk. Bijna alle banken en kredietmaatschappijen voeren een BKR check uit, alvorens zij een lening verstrekken. Een uitzondering hierop zijn de kleine leningen, zoals een minikrediet of flitskrediet.

Door het niet uitvoeren van een BKR check kan je veel sneller geld lenen. In ieder geval sneller dan dat je bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluit.

Bij dergelijke kredieten gaat er een behoorlijk lang proces aan vooraf alvorens de lening wordt goedgekeurd. Dat is helaas niet anders.

En heb je onverhoopt een negatieve BKR registratie, dan wordt waarschijnlijk de aanvraag ook nog eens afgekeurd ook.

Aanvragen van een minilening

Bij het aanvragen van een minilening kan je binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan. Dit soort leningen wordt verstrekt door gespecialiseerde kredietverstrekkers. Bij bijvoorbeeld de ABN AMRO gaat een dergelijke lening aanvragen niet.

Dat je geld kunt lenen zonder BKR controle en dat dit ook nog eens snel kan, is een sommige situaties een uitkomst. Wanneer je snel geld nodig hebt zit je natuurlijk niet te wachten op een lang proces, waarbij je allerlei document moet overleggen en invullen.

Hoe snel kan je geld lenen en welk bedrag kan je lenen?

Zoals hierboven beschreven kan je al binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan. Het bedrag dat je snel kan lenen is maximaal 1500 euro.

Het gaat dus niet om erg hoge bedragen die je kunt lenen. Als je meer wilt lenen ben je aangewezen op andere vormen van leningen. Denk hier bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Het afsluiten van dergelijke leningen gaat echter minder snel. Voor deze leningen wordt er bijvoorbeeld wel een BKR controle uitgevoerd. Omdat hier tijd voor benodigd is om deze controle uit te voeren duurt het aanvragen van een dergelijke lening dan ook langer. Daarnaast is het ook niet het hoofddoel van dit soort leningen om snel geld op je rekening te hebben staan. Ook gaat het in dat geval om hogere bedragen en langere looptijden waarvoor strengere criteria gelden.

Hoe lang de doorlooptijd is van dit soort leningen is sterk verschillend per leningverstrekker. Ook jouw financiële situatie speelt hierbij een rol. Als er twijfels zijn dan zal het doorloopproces langer zijn.

Hoe kan ik een kleine lening aanvragen?

Via de website van bijvoorbeeld Saldodipje of Ferratum kan je een kleine lening aanvragen. De aanvraag kan je gemakkelijk via de website regelen en neemt niet meer dan 10 minuten in beslag. Er is dus geen sprake van een hoop papierwerk zoals je bij andere leningen wel tegenkomt.

Heb je de aanvraag ingediend, dan wordt je vervolgens per e mail exact op de hoogte gehouden van de voortgang van jouw aanvraag. Hoe snel kan je geld lenen? Via een minilening kan dit dus erg snel.

Zijn deze leningen duur?

Dat is helaas wel het geval. Doordat er geen BKR controle plaatsvindt, is het risico voor de kredietverstrekker hoger. En zij nemen dit risico natuurlijk niet voor niks. Daarom berekenen zij over het algemeen een hogere rente ter compensatie van het risico dat zij nemen.

Dat is in onze opinie wel terecht. De kans op niet terugbetaling is nu eenmaal hoger. En bovendien voorzien zij in een oplossing voor mensen die specifiek snel geld op hun rekening willen hebben staan.

Garantstelling

Houd er echter wel rekening mee dat voor het afsluiten van een minilening een garantstelling is vereist. Dit kan iemand zijn die je zelf aandraagt als garantsteller.

Je kan ook een garantstelling krijgen via de verstrekker van de lening. Aangezien deze garantsteller wel een risico neemt, want wanneer jij niet op tijd kan terugbetalen moeten zij de lening voor jou moeten terugbetalen, zitten hier wel kosten aan verbonden.

De kosten hangen af van het bedrag en de duur van lening Hoe hoger het bedrag en hoe langer de lening loopt, des te hoger de kosten voor de garantstelling. Bij een lening voor een hoger bedrag en een lange looptijd kunnen de kosten van de garantstelling behoorlijk oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *