Snel een lening afsluiten

Hoe kan je nu snel een lening afsluiten? En wat wordt er verstaan onder snel. In de situatie dat je dringend geld nodig hebt, dan is een snelle afhandeling en uitbetaling van een lening een must. Helaas is het zo dat je niet alle soorten leningen snel kan afsluiten. 

Hoe snel kan je een lening afsluiten?

Hoe snel je een lening kunt afsluiten hangt grotendeels af van het type lening dat je wilt afsluiten.Het afsluiten van een hypotheek neemt doorgaans aardig wat tijd in beslag. Zo moet je allerlei documenten overleggen, maar heb je bijvoorbeeld ook een taxatie nodig van het huis dat je wilt kopen. Het afsluiten van een hypotheek is dan ook niet iets wat je doorgaans in een paar dagen geregeld krijgt. Dan moet je eerder denken aan weken.

Het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening gaat al iets sneller. Zo heb je geen taxatierapport nodig. Wel heb je allerlei andere documenten nodig, zoals een bewijs van een vaste baan bij een Nederlandse werkgever. Daarbovenop vindt er ook nog een BKR controle plaats. Dit is ook iets wat een paar werkdagen in beslag kan nemen.

Een minilening kan je wel snel afsluiten

De lening die je het snelste kan afsluiten is een minilening. Dit is een lening die zich typeert als snel geld lenen zonder BKR en papierwerk. Het afsluiten van een minilening neemt slechts een aantal minuten in beslag. Wel volgt er een kredietcheck van het bedrijf wat de lening verstrekt. Dit gaat echter ook erg snel. Doorgaans kan je bij een minilening al binnen 24 uur over het geld van de lening beschikken.

Doordat er bij kleine leningen relatief weinig voorwaarden worden gesteld en ook niet al te veel controles worden uitgevoerd, kan je geen grote bedragen lenen. Zo kun je bijvoorbeeld 100 euro lenen en in eerste instantie maximaal 400 euro.

Meer lenen betekent een langere doorlooptijd

Wil je een groter bedrag lenen, dan is snel een lening afsluiten niet mogelijk. Tenminste als je onder snel verstaat; dat je binnen 24 uur over geld kan beschikken. Heb je een week de tijd voordat je over geld dient te beschikken, dan zou het wel mogelijk zijn om een lening zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten.  

Het is echter wel zo dat indien je meer wilt lenen, dit wordt beoordeeld of jij inderdaad een groter bedrag kunt lenen. Hierbij wordt er gekeken naar jouw inkomen en andere financiële verplichtingen die je hebt. Ook vindt er een BKR controle plaats. Bij een negatieve BKR registratie zal het niet mogelijk zijn om een groter bedrag te lenen.Een negatieve BKR registratie kan je bijvoorbeeld oplopen door het af te lossen bedrag van een lening te laat terug te betalen.

Geld lenen kost geld

Elke lening die je afsluit kost geld. De totale kosten van een lening vallen uiteen in de rente die je dient te betalen en eventuele andere extra kosten. Zo kan er sprake zijn van een afsluitprovisie of de kosten van een garantstelling bij het afsluiten van een minilening.

Snel een lening afsluiten betekent dus wel dat je na het afsluiten van een lening dergelijke kosten aan de verstrekker van de lening dient te betalen. Ga je een  offerte aanvragen dan is het verstandig hier goed naar te kijken en jezelf af te vragen of je in de toekomst in staat bent aan deze verplichtingen te voldoen. 

Een particuliere lening afsluiten

Deze methode van lenen wordt steeds populairder. Hierbij wordt het via een online platform mogelijk gemaakt om als particulier geld uit te lenen aan andere particulieren. Dit wordt een p2p lening genoemd. Het afsluiten van een dergelijke lening gaat doorgaans ook vrij snel. Dit omdat er geen bank aan te pas komt. 

Om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening dien je echter wel aan strikte voorwaarden te voldoen. Deze zijn doorgaans gelijk aan de criteria die een bank stelt.

Een particuliere lening aanvragen kan je bijvoorbeeld doen op de website van Lender Spender. Op onze website kan je geen lening aanvragen. Wij verstrekken alleen  informatie en zijn geen bemiddelaar of adviseur. 

Online aanvragen en afsluiten van een lening

Snel een lening afsluiten kan je geheel online doen. Je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft slechts een korte vragenlijst in te vullen en een kopie van een identiteitsbewijs te overleggen. 

Je wordt via e mail op de hoogte gehouden van de voortgang van de aanvraag. Nadat de lening is goedgekeurd wordt er een kleine transactie uitgevoerd om het bankrekeningnummer te controleren. En daarna wordt er direct overgegaan tot uitbetaling van de lening. 

Dus naast je snel een lening kunt aanvragen is het proces van aanvragen ook nog eens erg eenvoudig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *