Online geld lenen

Er is bijna niks meer te bedenken wat je tegenwoordig niet meer online kan regelen. Zo kan je ook online geld lenen. Eenvoudig en snel een lening afsluiten, zonder dat je er de deur voor uit hoeft te komen.

De voorwaarden bij het afsluiten van een lening

Afhankelijk van hoeveel geld je wilt lenen, gelden er een aantal voorwaarden waaraan je dient voldoen. 

Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Factoren die hier een rol spelen zijn als volgt:

  • Ben je in het bezit van een vaste baan?
  • Wat is jouw vaste inkomen per maand?
  • Heb je andere financiële verplichtingen waaraan je dient te voldoen?
  • Bezit je een eigen huis en is er daarbij eventueel sprake van overwaarde?
  • Ben je onverhoopt in het bezit van een negatieve BKR registratie?

Aan de hand van de uitkomst van de bovenstaande vragen wordt er bepaald of je in aanmerking komt voor een lening en zo ja, hoeveel geld  je op die manier kunt lenen. 

Bij online een lening afsluiten worden doorgaans dezelfde criteria gehanteerd in vergelijking met dat je dit zou doen via een bank.

De invloed van de BKR registratie en toetsing

In bijna alle gevallen is er echter sprake van een bkr toetsing. Dit geldt namelijk al vanaf een lening van 250€. De enige uitzondering op deze verplichting is een minilening, via welke lening je een klein bedrag kunt lenen. Aan de andere kant kan je op deze manier wel erg snel geld lenen.

Deze lening wordt nog wel verstrekt zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. Ook wordt deze lening niet in het BKR register opgenomen, zodat je er later geen nadelige gevolgen van zult ondervinden.

Beoordeel zelf jouw huidige financiële situatie

Voordat je online geld gaat lenen, is het verstandig eerst eens jouw financiële situatie goed onder de loep te nemen. Dit omdat geld lenen geld kost. 

En ga je geld lenen omdat je gewoon maandelijks geld tekort komt, dan zal je in de toekomst alleen nog maar meer geld tekort komen. Want nadat je het geld van de lening hebt ontvangen, dien je dat weer terug te gaan betalen. Hierdoor zullen de lasten in de toekomst alleen nog maar toenemen. Zelfs al ga je een klein bedrag lenen, dan nog zal je hiervan de gevolgen ondervinden.

Welke leningen kan je online aanvragen?

Online geld lenen kan op verschillende manieren. Zo kan je een persoonlijke lening aanvragen maar ook een doorlopend krediet of een minilening. 

Naargelang het bedrag wat je wilt lenen en de flexibiliteit die je hierbij wilt hebben, zal de ene lening meer geschikt zijn dan een ander.

Wil je bijvoorbeeld een klein bedrag lenen, dan is een minilening een in onze ogen geschikte lening.

Online geld lenen om een lening over te sluiten

Hoe kan je online geld lenen

Online geld lenen kan je ook doen om een bestaande lening over te sluiten. Dit kan voordeel opleveren indien je op dit moment nog een hoge rente betaald. 

Wel dien je dan uit te kijken dat je geen hoge boete rente gaat betalen waardoor je het voordeel van een lagere rente direct weer kwijt bent. De huidige lage rente maakt het echter wel interessant om deze mogelijk tot oversluiten eens te bekijken.

Let altijd op eventuele extra kosten

Naast de rente die je dient te betalen, dien je ook aandacht te hebben voor eventuele extra kosten die in rekening worden gebracht. Uiteindelijk draait het om het totale jaarlijkse kostenpercentage en niet alleen om de rente. 

Indien je hier niet goed oplet dan kan jouw lening wel eens duurder uitvallen dan dat je in eerste  instantie had gedacht. Zorg altijd dat je weet waar je aan toe bent en dit voordat je daadwerkelijk een verplichting aangaat. 

Variabele of vaste rente

Indien je online geld gaat lenen, dien je voor jezelf ook te beslissen voor welk type rente je wilt kiezen. Wil je liever een vaste rente, zodat je precies weet waar je aan toe bent? 

Of heb je liever een variabele rente, waarbij je profiteert wanneer de rente gaat dalen. Maar ook meer gaat betalen indien de rente gaat stijgen. Dit zijn keuze die jezelf dient te maken en waarbij je ernaar dient te kijken wat jij zelf het prettigste vindt. Dit is voor een ieder weer anders.

In onze opinie dien je goed te weten waar je aan begint voordat je daadwerkelijk besluit een lening af te sluiten. Zorg er in dit geval voor dat je in de toekomst over voldoende inkomsten beschikt om aan de verplichtingen te voldoen. Op die manier voorkom  je dat je tegen een negatieve BKR registratie aanloopt, hetgeen nare gevolgen kan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *