Geld lenen zonder BKR

Wil je geld lenen zonder BKR toetsing, dan vallen veel mogelijkheden direct af. Banken en de meeste kredietverstrekkers zullen altijd een BKR toetsing uitvoeren. Zelfs als je iets op afbetaling koopt, zoals bijvoorbeeld een auto dan zal er veelal een BKR toetsing worden uitgevoerd. Toch zijn er wel een aantal mogelijkheden om geld te lenen zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt.

Waarom wordt er een BKR toetsing uitgevoerd?

Het bureau krediet registratie is in het leven geroepen om mensen te beschermen tegen een teveel aan leningen. Als lenen te makkelijk wordt, kunnen mensen hierdoor in de problemen komen. Door de leningen te registreren komt er inzicht in de financiële situatie van mensen.  En hierdoor wordt er voorkomen dat mensen teveel lenen en in de financiële problemen terecht komen

Een bijkomend voordeel is er voor kredietverstrekkers. Zij kunnen het kredietregister gebruiken om hun risico`s te beperken. In eerste instantie was dit niet de bedoeling van de opzet van dit register. Echter maken kredietverstrekkers en banken hier dankbaar gebruik van, wat op zich niet slecht is. 

Geld lenen zonder BKR controle

Een een bank zal geen lening verstrekken zonder een BKR controle uit te voeren. Heb je een negatieve BKR registratie, dan zal het  niet gemakkelijk worden om geld te lenen via een bank. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit praktisch onmogelijk is. Banken stellen een positieve uitkomst van de BKR check als een voorwaarde voordat zij geld aan jou lenen.

Dit omdat anders het risico dat je in de toekomst de lening niet terug kunt betalen te groot wordt. Sinds de recente kredietcrisis zijn banken hier veel strikter in geworden. Waar in het verleden nogal eenvoudig leningen werden verstrekt is dat nu niet meer het geval.

Naast de BKR controle worden er nog meer aanvullende eisen gesteld door banken. Zo wordt er naar het inkomen gekeken, om te beoordelen of je in staat bent om de lasten die samenhangen met de lening te dragen. Geld lenen met een negatieve BKR registratie en een laag inkomen is is gewoonweg een onmogelijke opgave.

De verschillende mogelijkheden om te lenen zonder BKR check

Bij een bank kun je dus niet terecht voor een lening zonder BKR controle, Dit geldt ook voor verstrekkers van leningen zoals doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Waar kan je dan wel terecht voor een lening zonder BKR controle, zodat je geld kunt lenen ook al sta je geregistreerd bij het BKR?

Vrienden of familie

Als je een klein bedrag nodig hebt, zou je kunnen aankloppen bij familie of vrienden. Houdt er echter wel rekening mee dat indien je niet terugbetaald of te laat, je dan de relatie met jouw familie of vrienden op het spel zet.

Dit zie je toch regelmatig gebeuren. Daarom ben ik persoonlijk ook erg terughoudend met het lenen of uitlenen van geld aan familie of vrienden. Is de band eenmaal beschadigd, dan is dit erg lastig om weer te herstellen. En je weet nooit wat er gebeurd, waardoor je niet in staat bent om het geld terug te betalen.

Het voordelen van het lenen van familie of vrienden is dat ze je niet veel rente in rekening zullen brengen. Of misschien hoef je zelfs helemaal geen rente te betalen.

Als je er zeker van bent je dat je op tijd kan terugbetalen, dan zou je kunnen overwegen om bij familie of vrienden aan te kloppen.

De gemeentelijke kredietbank

Een gemeente verstrekt in bepaalde gevallen leningen. Er zijn echter wel voorwaarden om een dergelijke lening af te sluiten. Je moet duidelijk aangeven waarvoor je de lening wilt afsluiten. Zij zullen dan beoordelen of dit bestedingsdoel in aanmerking komt voor een lening. Het zal dan om echte levensbehoeften moeten gaan. Voor bijvoorbeeld een vakantie zal je geen lening krijgen.

Bovendien is het lenen via de gemeente alleen voor mensen die geen andere mogelijkheden hebben om geld te lenen.

Een minilening afsluiten

Dit is de meest voorkomende vorm van lenen zonder BKR controle. Het afsluiten van een minilening gaat relatief eenvoudig. Er worden ook niet veel voorwaarden gesteld om in aanmerking te komen voor een minilening.

Wel is het zo dat je geen grote bedragen via een minilening kan lenen. Hetgeen je maximaal kan lenen is 1,500€. Ook de periode dat je over het geld kan beschikken is relatief beperkt. De termijn voor een minilening is vastgeld op maximaal 62 dagen.

Binnen deze termijn moet je het volledige bedrag terug betalen. Inclusief de rente en eventueel bijkomende kosten.

Waarom geen BKR controle bij een minilening?

Bij een minilening wordt er gewerkt met een garantstelling Dat is iemand die zich garant stelt voor terugbetaling van de lening. Hierdoor wordt het risico een stuk kleiner voor de kredietverstrekker.

Indien jezelf niet terug kunt betalen heeft de kredietverstrekker alsnog een mogelijkheid om het geld op te eisen. Deze garantsteller kan je of zelf aanleveren, of kan worden geregeld door de verstrekker van de minilening. Indien je kiest voor de tweede optie, dan zitten hier wel extra kosten aan verbonden.

Voor de kredietverstrekker maakt het eigenlijk niet zoveel uit wie het geld terugbetaald. Zo lang ze het bedrag van de lening maar terugkrijgen.

Hoeveel kan je lenen zonder BKR controle

Via een minilening kan je maximaal 1,500€ lenen. Het verstrekken van leningen van kleine bedragen is het kenmerk van minileningen/ Zo kan je er terecht voor leningen van bijvoorbeeld 200 euro, 500 euro of 1000 euro.

Voor hogere bedragen dien je jezelf te wenden tot banken of andere kredietverstrekkers. Dan zal er ook een BKR controle worden uitgevoerd.

Hoe kan ik een lening zonder BKR controle aanvragen?

Wanneer je geld nodig hebt kan je naar de website van bijvoorbeeld Saldodipje gaan. Via de website kan je een lening aanvragen. Een lening afsluiten is snel en eenvoudig en als de aanvraag wordt goedgekeurd heb je binnen 24 uur geld op je rekening staan. Dat is dus met recht pijlsnel geld te noemen.

Let wel, geld lenen kost geld. En dat geldt ook als je zonder BKR controle geld wilt lenen. Via onze website kun je geen lening afsluiten.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *