Wel eens gehoord van een minilening? Een minilening is een lening van maximaal 1500 Euro, voor maximaal 62 dagen. En je kan deze supersnel afsluiten.

Waarom een minilening afsluiten?

De hoofdreden dat mensen een minilening afsluiten is dat het ontzettend snel gaat. Bovendien is dit type lening geschikt voor kleinere bedragen. Bedragen die een bank normaal gesproken niet zo snel zal verstrekken. Simpelweg omdat de kosten te hoog zijn voor bedragen zoals honderd euro.

Bij een minilening kan dit wel. Hier is het lenen van een klein bedrag geen probleem.

Kenmerken van een minilening

Er zijn verschillende benamingen voor minileningen. Zo zijn er de namen minikrediet, flitskrediet of gewoon simpelweg een kleine lening.

In principe gaat het hier allemaal om dezelfde type lening. De kenmerken hiervan zijn:

  1. Gemakkelijke en snel af te sluiten

Je hoeft er de deur niet voor uit. Je kan alles online regelen. Met het invullen van een online formulier en het verzenden van een kopie van een identiteitsbewijs ben je klaar. Een minilening aanvragen neemt over het algemeen nog geen 10 minuten in beslag.

  1. Snel een antwoord

De kredietverstrekkers geven snel een antwoord op jouw aanvraag. Omdat er bij een minilening er vaak sprake van is dat iemand snel geld nodig heeft, spelen zij hier op in door aanvragen snel te behandelen.

  1. Snel geld op je rekening

Nadat je een antwoord hebt gekregen en wanneer dit een positief antwoord is, dan heb je het geld ook razendsnel op je rekening staan. Binnen 24 uur op uw rekening is een slogan die je veel ziet bij verstrekkers van een mini lening.

  1. Je leent het geld voor een korte termijn

De termijn waarvoor je geld kunt lenen via een minilening is relatief kort Maximaal is dit 62 dagen. Heb je bijvoorbeeld geld nodig voor bijvoorbeeld 45 dagen, dan kan je gebruik maken van een minilening. Je moet er wel van bewust zijn dat het geleende bedrag binnen de overeengekomen termijn weer moet worden terugbetaald.

  1. Kleine bedragen

Zoals hierboven ook al beschreven zijn de bedragen die je kunt lenen relatief klein. Een bedrag van 500 euro, 800 euro of 1000 euro kan je probleemloos lenen. Het maximale is echter 1500 euro. Wanneer je een hoger bedrag wilt lenen, dan ben je aangewezen op andere soort van van leningen zoals bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. ,

Een lening zonder BKR controle

De BKR organisatie in Nederland houdt toezicht op alle soorten kredieten. Deze worden allemaal geregistreerd. Naast de registratie wordt ook het betalingsgedrag bijgehouden. En daarbij gaat het met name om achterstanden. Heeft iemand onverhoopt een betalingsachterstand opgelopen bij het terugbetalen van een lening, of de rente daarvan, dan wordt er een aantekening gemaakt. Dit is de beruchte negatieve BKR registratie.

Houdt er ook rekening mee dat dit geldt voor de mobiele telefoonrekening, indien je een abonnement met toestel hebt. Het gedeelte wat je maandelijks voor jouw telefoon betaalt, wordt gezien als een krediet. Het is als het ware een aankoop op afbetaling wat als krediet wordt gezien.

Heb je eenmaal een negatieve BKR registratie dan kom je voor veel leningen niet meer in aanmerking. Kredietverstrekkers gaan hier over het algemeen rigide mee om. Om een bank of andere instantie alsnog te overtuigen jou geld te lenen is bijna onmogelijk. Een bank zal ook geen lening verstrekken zonder BKR toetsing.

Zijn er ook nadelen verbonden aan minilening?

Zoals voor bijna alles geldt, zijn er naast voordelen ook nadelen. De bekendste nadelen zijn:

  1. Hoge rente.
  2. Er is een garantstelling nodig

In welke gevallen is een minilening handig?

In de situaties dat je snel geld nodig hebt en wanneer je dit voor een niet al te lange termijn nodig hebt en dat je weet dat je dit weer kunt terugbetalen.

Mensen maken gebruik van een minilening in verschillende situaties. Veelal wordt een minilening gebruikt om een korte periode te overbruggen. Denk hierbij aan bepaalde kosten die je gedurende de maand hebt, maar het einde van de maand is nog niet in zicht, dus jouw salaris ook niet.

Of je wilt kaartjes voor een concert, een weekendje weg of je hebt nieuwe kleren nodig voor een bruiloft of feest. Dit zijn over het algemeen geen grote uitgaven, maar wel lastig als je even krap zit. Dit zijn dan ook de voorbeelden van situaties waarin mensen gebruik maken van een  minilening.

Waar kan ik terecht voor minileningen?

In Nederland zijn er aanbieders zoals bijvoorbeeld Ferratum en Saldodipje. Dit zijn bedrijven die beschikken over de benodigde vergunningen om leningen te verstrekken. Hier wordt streng op toegezien door de Autoriteit Financiële Markten.

Het in het bezit hebben van de benodigde vergunningen betekent dat zij voldoen aan alle voorwaarden om als kredietverstrekker op te treden.

Waar je ook naartoe gaat om een minilening af te sluiten, bekijk altijd goed de algemene voorwaarden. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals bijvoorbeeld extra kosten. En als er iets niet helemaal duidelijk is, gewoon vragen. Op onze website kunt u geen lening afsluiten, daarvoor hebben wij geen vergunning. Wij verschaffen alleen algemene informatie.

En vergeet nooit; Geld lenen kost geld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *