Lenen zonder bkr toetsing

Lenen zonder bkr toetsing, dit lijkt verleden tijd, maar is toch nog steeds mogelijk. Wel dienen we er direct bij te vertellen dat de mogelijkheden beperkt zijn. In de praktijk komt het neer op twee verschillende opties die je op deze manier hebt om aan geld te komen. Laten we deze mogelijkheden eens verder bekijken.

Een minilening aanvragen

Dit is in de praktijk de meest veelvoorkomende vorm van lenen zonder bkr toetsing. Indien je snel geld nodig hebt, dan kan je op deze manier binnen 24 uur over geld beschikken. En dat zonder dat er een toetsing bij het bureau krediet registratie aan te pas komt. Dit klinkt uiteraard erg mooi. 

Er zijn op dit moment verschillende aanbieders waar een  minilening af te sluiten is. De meest bekende op dit gebied zijn Ferratum en Saldodipje.

De voordelen van een lening zonder bkr toetsing

Er zijn echter wel zowel voordelen als nadelen verbonden van het op deze manier geld lenen. We beginnen met het bekijken van de voordelen.

Uitbetaling binnen 24 uur

De snelle uitbetaling is in onze ogen het grootste voordeel van de minilening. In de gunstigste situatie kan je op de dag dat je een minilening aanvraagt nog over het geld wat je wilt lenen beschikken.

Is dit niet het geval, dan zal je alsnog binnen 24 uur het geld tot je beschikking hebben. 

Er is geen andere lening waarbij je zo snel over geld kunt beschikken. Bij een doorlopend krediet ben je bijvoorbeeld al snel een week verder voordat je daadwerkelijk geld op je bankrekening hebt staan.

Wil je een lening afsluiten, waarbij je zo snel mogelijk over geld kunt beschikken, dan is dit bij een minilening het geval.

Lenen zonder bkr toetsing 24 uur

Een minilening aanvragen is eenvoudig

Naast dat je snel over het geld kunt beschikken, kost een aanvraag je ook slechts een paar minuten. Je dient alleen een paar eenvoudige vragen te beantwoorden en jouw identiteitsbewijs te uploaden en de aanvraag is compleet. Zaken zoals een arbeidscontract of loonstrook heb je niet nodig bij een aanvraag.

Wel dien je na het voltooien van de aanvraag een proef betaling uit te voeren om jouw bankrekeningnummer te verifiëren. Dit kost je echter ook slechts een paar minuten en is erg eenvoudig.

Geen inbreuk op jouw privacy

Mensen worden zich er steeds meer van bewust dat privacy erg belangrijk is. Ga je een persoonlijke lening aanvragen, dan is dit best wel een inbreuk op jouw privacy. Dit is in onze ogen overigens wel terecht. De kredietverstrekkers zal je een groter bedrag lenen dan bij een minilening en willen daarom wel zeker stellen dat je in staat zal zijn de lening weer op tijd terug te betalen.

Maar toch, je dient de nodige vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld ook aan te geven waarvoor je het geld wilt gebruiken. Ook komt het voor dat je bijvoorbeeld bankafschriften over een bepaalde periode dient te overleggen. En wordt er om een werkgeversverklaring gevraagd, dan dien je ook jouw werkgever op de hoogte te stellen van het feit dat je een lening wilt afsluiten.

Dit alles is niet van toepassing bij het aanvragen van een minilening. Wat je met geld wilt doen is geheel aan jezelf. Daar bemoeit de minilening aanbieder zich verder niet mee.

Geen langdurige en grote financiële verplichtingen

Het feit dat je slechts een beperkt bedrag kunt lenen via een minilening, zou je als een nadeel kunnen opvatten. In onze ogen is het echter ook een voordeel. 

Op die manier kom je niet in de verleiding dat je een groot bedrag gaat lenen.

Want heb je eenmaal veel geld op jouw bankrekening staan, dan wordt de verleiding erg groot om dit geld uit te geven.

Heb je het geld eenmaal uitgegeven, dan dien je dit ook weer terug te betalen. En uiteraard zal je ook meer rente dienen te betalen wanneer je een groter bedrag gaat lenen.

Doordat je slechts een klein bedrag kunt lenen, maximaal 1500 euro, hoef je deze verleidingen niet te weerstaan. Goed omgaan met geld is nu eenmaal niet altijd eenvoudig.

Geen lange termijn verplichting

Daarnaast ga je ook geen verplichting aan waar je lang aan vast zit. Zit je tijdelijk krap, dan is het afsluiten van een lening waar je jaren aan vast zit, niet iets waar je naar op zoek bent.

Geen bkr toetsing

Een bkr toetsing kan roet in het eten gooien bij het indienen van een aanvraag voor een lening. Bij een negatieve bkr registratie heb je grote kans dat de aanvraag wordt afgekeurd. In de meeste gevallen zal dit namelijk zo zijn. 

Hierdoor kan je kostbare tijd verspillen bij het aanvragen van een lening. Het is namelijk zo, dat dit pas in een later stadium, tijdens het doen van een aanvraag aan het licht komt. Bij een minilening heb je hier geen last van. Het gaat tenslotte om geld lenen zonder bkr toetsing.

De nadelen van een minilening

Het zijn niet alleen voordelen die verbonden zijn aan geld lenen zonder bkr toetsing. De nadelen benoemen we hieronder. Dit zijn de nadelen zoals wij dat persoonlijk zien.

Een hoge rente

De rente bij een minilening bedraagt bijna 10%. Dit is erg hoog. Zeker op dit moment dat de algemene rente erg laag is. Het is dus zeker geen goedkope manier van geld lenen. Dit is in onze ogen dan ook direct het grootste nadeel van snel geld lenen zonder bkr toetsing.

Een garantstelling is verplicht

Je dient verplicht een garantstelling te overleggen. Dit dient als zekerstelling dat het geleende bedrag weer wordt terugbetaald. Je dient dus op zoek te gaan naar iemand die bereid is voor jou garant te staan. 

Doe je niet, of lukt dit niet op tijd, dan zullen er hierdoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Lenen zonder bkr toetsing garantstelling

Geld lenen van een bekende

Iemand die je goed kent zal geen bkr toetsing gaan uitvoeren. Dus ook op die manier is lenen zonder bkr toetsing mogelijk. Je dient dan uiteraard wel iemand te vinden die bereid is om jou geld te gaan lenen.

Daarnaast is het in onze opinie altijd uitkijken met het lenen van geld van iemand die je goed kent. Je zal zeker niet de eerste en ook niet de laatste zijn, die hierdoor vriendschappen op het spel zet. Je kan kan ervan uitgaan, dat indien je het geld niet tijdig kunt terugbetalen, dat de vriendschap in dat geval verleden tijd is. Is dit het geval met iemand waarmee je jarenlang een goede vriendschap hebt gehad, dan is dat toch wel erg zonde.

Daarnaast kan je op deze manier ook niet veel geld lenen. Een paar honderd euro zal doorgaans nog wel lukken. Maar om bijvoorbeeld op deze manier geld te lenen voor een nieuwe auto zal een ander verhaal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *