Direct geld op je rekening

Direct geld op je rekening, door het afsluiten van een lening? Dat is mogelijk. Het afsluiten van een minilening zorgt ervoor dat je vaak dezelfde dag nog geld op je bankrekening hebt staan. En in sommige situaties is dat een oplossing waarvan je niet gedacht had, dat dit mogelijk zou zijn.

Hoe werkt snel geld lenen?

Om ervoor te zorgen dat je bijna per direct geld op je bankrekening hebt staan, dien je jezelf te richten tot het aanvragen van een minilening. Het grote voordeel van een dergelijke lening is dat je deze gewoon vanuit huis kunt aanvragen. Daarnaast gaat een aanvraag razendsnel. Binnen een paar minuten kan je de vragen beantwoorden en de aanvraag verstuurd.

Direct geld lenen bij Saldodipje

Kredietverstrekker

Max. bedrag

Looptijd

Direct geld op je rekening

1500€

Max. 90 dagen

Beperkingen van direct geld lenen

Op dit punt dienen we wel een kanttekening te plaatsen. Ben je opzoek naar een groter bedrag om te lenen, dan gaat dit niet werken. 

In dat geval zal je bijvoorbeeld een persoonlijke lening dienen af te sluiten. Of eventueel een doorlopend krediet. Echter, direct geld op je rekening gaat bij deze leningen niet op. 

Er zal een langer proces van goedkeuring van kracht zijn, waardoor het langer zal duren voordat je over geld kunt beschikken. Heb je echt snel geld nodig, dan zullen deze type leningen dan ook niet goed aansluiten op de behoefte.

Waarom is een minilening populair?

Naast dat je direct geld op je rekening hebt staan, is er nog een ander bijkomend voordeel waardoor de minilening populair is. Je kunt namelijk geld lenen zonder bkr toetsing

Voor mensen die in het bezit zijn van een negatieve bkr notering is geld lenen erg lastig. 

Een aanvraag voor een lening zal in een dergelijke situatie vaak worden afgekeurd. Bij een minilening heb je van een negatieve bkr notering geen last. Simpelweg omdat er geen bkr toetsing aan te pas komt.

Het ontbreken van een bkr toetsing zorgt er wel voor dat je alleen kleine bedragen kunt lenen. Hierbij kan je denken aan een bedrag van 100 euro wat eventueel op kan lopen tot een lening van maximaal 1500 euro. 

Voordelen direct geld lenen

De verstrekkers van minileningen hanteren echter wel de regel dat je meer kan lenen, naarmate je meerdere leningen hebt afgesloten. De eerste lening zal dan ook lager uitvallen dan de maximale 1500 euro, die je in een later stadium zou kunnen gaan lenen.

Let op de kosten van een snelle lening

Aan direct geld lenen hangt wel een hoog prijskaartje. De rente die je dient te betalen is zonder meer hoog te noemen. Omdat je echter maximaal een paar honderd euro kunt lenen, is het bedrag wat je aan rente dient te betalen niet al te hoog. Dit wordt mede ingegeven door het feit dat de looptijd van een lening kort is. 

Wat een minilening echter wel duur kan maken, zijn de extra kosten voor een garantstelling. Deze ben je verplicht aan te leveren. Doe je dit niet, dan worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht. En deze extra kosten zijn erg hoog ten opzichte van het bedrag dat je leent.

Dezelfde dag nog geld op de bankrekening

Het streven van uitbetalen van de lening is om dit binnen 24 uur te doen. Ga je aan het eind van de dag een lening aanvragen, dan zal je tot de volgende dag dienen te wachten totdat je het geld binnen hebt. Vraag je de lening op tijd aan, dan zou je nog dezelfde dag over het geld kunnen beschikken. 

Het is hier dan wel van belang dat je de aanvraag direct goed en compleet indient. Ontbreekt er iets, of is er iets niet duidelijk, dan zal het iets langer duren voordat je over het geld kunt beschikken. 

Snel weer terugbetalen

Ook al ga je slechts een paar honderd euro lenen, je dient dit wel weer terug te betalen. 

Daarbij dien je jezelf ook niet te verkijken op de korte looptijd. Het moment dat je de lening dient terug betalen is dichterbij dan dat je denkt. 

Zorg er dan ook voor dat je het geld dat je nodig hebt om de lening terug te betalen op tijd bij elkaar hebt.

Wacht niet tot de laatste dag, want is de kans groot dat je niet aan jouw verplichting kan voldoen.

Direct geld op je rekening terugbetalen

Wie zijn nu de aanbieders van een snelle lening?

Het aantal kredietverstrekkers waarbij je direct geld op je rekening hebt staan is erg beperkt. Op dit moment kan je alleen nog terecht bij Saldodipje. Voorheen was er ook nog Ferratum die snelle leningen verstrekte, maar deze onderneming is opgegaan in Saldodipje.

Omgaan met een geldtekort

Een tekort aan geld is altijd erg vervelend. De snelste methode om dit op te lossen is door het aanvragen van een minilening. Of dit op langere termijn ook de beste oplossing is, dat is maar net de vraag. Het kan echter een uitweg zijn wanneer je op korte termijn geld nodig hebt.

Door het afsluiten van een lening heb je kans dat het tekort aan geld in de toekomst alleen nog maar groter wordt. Je dient immers rente en aflossing te gaan betalen.

Schaam je niet om hulp in te schakelen

Er rust in Nederland nog steeds een taboe op het zoeken van hulp bij financiële moeilijkheden. In onze ogen is dat erg jammer. Een budgetcoach zou bijvoorbeeld uitkomst kunnen bieden. 

Een dergelijke budgetcoach kan je helpen om jouw uitgaven beter onder controle te krijgen. Of eventueel helpen met het generen van extra inkomsten.

Het is nu eenmaal zo, dat op lange termijn de inkomsten minimaal gelijk dienen te zijn aan de uitgaven. En het liefst blijft er nog iets over, zodat je ook nog een spaarpotje voor noodgevallen kan opbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *