Lening zonder BKR

Normaal gesproken dient wettelijk gezien elke lening te worden getoetst bij het BKR. En dit voordat deze lening  mag worden verstrekt. Dit is vastgelegd in de wet financieel toezicht. Er zijn echter uitzonderingen. Hierdoor is een lening zonder BKR toch af te sluiten.

Je kunt hiervoor echter niet terecht bij een bank. Ook de meeste andere kredietverstrekkers zullen een bkr toetsing uitvoeren. 

Wat houdt een BKR toetsing in?

Bij een toetsing via het bureau krediet registratie worden er doorgaans twee zaken bekeken:

  • Wat is het totale bedrag aan leningen wat je hebt openstaan. 
  • Heb je in het verleden achterstand opgelopen bij het terugbetalen van een lening.

Op basis hiervan wordt er een risico profiel aangemaakt van de persoon die een lening wilt afsluiten. 

Waarom een lening zonder bkr afsluiten?

Er zijn twee redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Te weten:

  • Er is sprake van een negatieve BKR codering, waardoor het afsluiten van een lening lastig wordt.
  • Mensen willen niet dat hun lening wordt geregistreerd bij het BKR.
  • Je kunt snel geld lenen, doordat er geen papierwerk aan te pas komt.

Een lening afsluiten met een negatieve BKR codering

Dit is doorgaans een uitdaging. Kredietverstrekkers letten doorgaans alleen op de cijfers en feiten. Daardoor betekent een negatieve codering doorgaans keihard een nee,voor het afsluiten van een lening. Zelfs als daar goede argumenten voor zijn en jouw situatie nu geheel anders is. 

En heb je om een dringende reden toch snel geld nodig, dan is dit erg vervelend.

Geen registratie bij het BKR

Leningen worden doorgaans geregistreerd bij het BKR. Veel mensen zijn hier huiverig voor. Mijn inziens niet helemaal terecht. Indien je een lening netjes op tijd terugbetaald is er verder niks aan de hand. 

Er treden pas complicaties op indien je een teveel aan leningen open hebt staan of je hebt achterstanden met het terugbetalen opgelopen. In dat geval kan je een negatieve BKR codering achter jouw naam krijgen.

Hoe kan ik een krediet zonder BKR check aanvragen?

Dit kan bij een verstrekker van een minilening. Deze partijen zijn erin gespecialiseerd om een lening te verstrekken, zonder dat zij een bkr toetsing uitvoeren. In dat geval wordt de lening ook niet geregistreerd bij het BKR. 

De twee bekendste ondernemingen in Nederland op dit gebied zijn:

Ferratum

Via Ferratum kan je snel en betrouwbaar een minilening afsluiten van wel 1,500€. Je kunt de lening online aanvragen op de website van Ferratum.

De specialisten beoordelen vervolgens jouw aanvraag en houden je per e mail op de hoogte van de voortgang. Bij goedkeuring heb je vervolgens nog dezelfde dag het geld op je rekening staan.

Lening zonder BKR

Saldodipje

Saldodipje is waarschijnlijk de bekendste verstrekker van minileningen in Nederland. Ook hier kan je eenvoudig online een lening zonder BKR toetsing aanvragen.

Hierdoor kan je al binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan. De looptijd van deze kleine lening is maximaal 90 dagen en het kredietbedrag is maximaal 1,500€. Saldodipje is in het bezit van alle benodigde vergunningen.

Lening zonder BKR

Geld lenen zonder bkr is gericht op snel afhandelen

Het verstrekken van een kleine lening is vooral gericht op het snel afhandelen. Een aanvraag kan je doorgaans in 10 minuten afhandelen. Naast jouw persoonlijke gegevens, een kopie van een identiteitsbewijs wordt er een kleine betaling doorgevoerd om het bankrekeningnummer te controleren. Papierwerk en snel geld lenen gaat doorgaans niet goed samen en dit wordt dan ook  zoveel mogelijk vermeden.

Daarnaast wordt er gevraagd om een garantsteller. Dit is eigenlijk ter vervanging van de BKR toetsing. Doordat de kredietverstrekker een garantsteller heeft hebben zij meer zekerheid dat de lening netjes op tijd wordt terugbetaald.

Het gehele proces is opgezet met als doel dat je binnen 24 uur geld op je rekening kan hebben staan. Ben je op zoek naar direct geld, dan is dit een van de snelste opties.

Advies bij het aanvragen van een lening

Omdat het hele proces op snel afhandelen is gericht, wordt er ook geen advies verstrekt. Normaal gesproken wordt er door een bank bij het verstrekken van een lening ook een advies gegeven. Hierbij wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie en welke lening daarbij het beste past. Maar ook wordt er gekeken of het in jouw situatie wel verstandig is om een lening af te sluiten. 

Persoonlijk contact vindt er doorgaans niet plaats bij een lening zonder bkr. Er wordt bijvoorbeeld ook niet gekeken naar wat je maximaal kunt lenen. 

Het gaat om een klein bedrag wat meestal standaard bedragen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vandaag nog 1000 euro lenen of ronde bedragen zoals 100 euro lenen.

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet is meer op maat gemaakt. Ga je een dergelijke lening aanvragen dan wordt er specifiek gekeken naar jouw persoonlijke situatie. Zo is geld lenen zonder inkomen doorgaans niet mogelijk.

Lenen zonder BKR toetsing betekent snel terugbetalen

Omdat er geen BKR toetsing wordt uitgevoerd en het risico voor de kredietverstrekker toch te overzien moet zijn, dien je de geleende bedragen doorgaans redelijk snel terug te betalen. De maximale krediettermijn die je tegenkomt voor een minikrediet is 90 dagen. Het is dus snel geld lenen en snel weer terug betalen. Als je geld wilt lenen via een minilening is dit wel iets om in je achterhoofd te houden.

Hoe wordt de rente op een lening bepaald?

Kredietverstrekkers zijn hier grotendeels vrij in. Er is wel een maximum gesteld aan de rente die mag worden berekend. Dit is de geldende wettelijke rente +14%. 

De wettelijke rente is aan verandering onderhevig, dus de maximale rente kan ook veranderen in de loop der tijd. Met een huidige wettelijke rente van 2% komt de maximale kredietvergoeding uit op 16%.

Binnen dit wettelijke kader kunnen de aanbieders van financiële producten bepalen wat zij als rente berekenen. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het risico wat zij lopen en wordt er uiteraard een marge ingebouwd om winst te behalen.

Is geld lenen zonder BKR verstandig?

In onze opinie hangt dit helemaal van jouw situatie af. Heb je al behoorlijk wat schulden, of weinig inkomen dan kan een lening jou in de problemen brengen. Persoonlijk zijn wij van mening dat je dit dan ook niet zomaar moet doen. Alleen als er echt geen andere oplossing is, dan zou je een lening zonder BKR kunnen overwegen. Bijkomend is het wel verstandig. dat je op voorhand weet. dat tegen de tijd dat je de lening dient terug betalen. over voldoende geld beschikt om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. 

Geld lenen is niet gratis

Voor elke lening dien je rente te betalen. Bij de ene lening is dit hoger dan bij een andere lening. De rente komt bovenop de lening zelf, die je dient af te lossen. De aflossing en rente die je per maand dient te betalen is het totale bedrag wat je dient over te maken. 

Meer inkomen in plaats van lenen

Dit is in  onze opinie nog steeds het beste. Voorkomen is beter dan genezen. Er zijn verschillende opties. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om te verkopen via Bol? Dit is een eenvoudige methode om naast jouw baan wat extra te verdienen.