Op korte termijn geld nodig

Op korte termijn geld nodig, voor wat voor reden dan ook? Herken je dit? Dan kan een lening je uit de brand helpen. Het aanvragen van een lening kan echter de nodige tijd in beslag nemen.

Je dient hierbij veel formulieren in te vullen en daarnaast wordt er een controle uitgevoerd om te beoordelen of je wel kredietwaardig bent. Dit wordt in de volksmond een BKR controle genoemd. 

Kan je wel geld lenen al je in het bezit bent van een negatieve BKR notering?

Is de uitkomst van hetgeen er over jou is gevonden in het register van het BKR positief, dan zal het er alleen toe leiden dat het geld van de lening enige tijd op zich laten wachten.

In het geval er naar voren komt dat je andere leningen hebt openstaan, of in het verleden achterstanden hebt opgelopen, dan wordt het een heel ander verhaal.  Dan zal je in ieder geval je veel minder geld kunnen lenen dan waar je op had gehoopt, of wordt een de aanvraag voor een lening in zijn geheel afgekeurd.

Geldverstrekkers zijn uitermate terughoudend bij het verstrekken van een lening indien er sprake is van een negatieve BKR notering. leningen in de vorm van bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening worden meestal niet verstrekt in die situatie.

Flitskredieten

Een uitzondering hierop zijn de flitskredieten. Het woord flits verwijst hier naar de snelheid waarmee een lening kan worden aangevraagd.

Maar ook naar de snelle manier waarop je over het geld kunt beschikken. Dus als je op korte termijn geld nodig hebt, dan is dit de lening waarbij je snel over geld kunt beschikken om dit probleem op te lossen.

Je kan via deze leningen echter geen grote bedragen lenen. Meer dan 1,500€ zal er niet worden uitgekeerd in de vorm van een lening. Een lening afsluiten met een looptijd langer dan 62 dagen is ook niet mogelijk. Zowel het geleende bedragen en de rente dien je binnen 62 dagen weer te hebben teruggestort. 

Flitslening

Binnen 24 uur geld op je rekening

Wel is het zo dat je snel geld op je rekening kan hebben staan. Wordt de aanvraag direct goedgekeurd, kan zal het geld al binnen 24 uur op de rekening staan. 

Veel tijd neemt het aanvragen van een lening niet in beslag. Dit zal minder dan 10 minuten zijn, waarbij het enige document dat je nodig hebt een legitimatiebewijs is. 

Per email wordt je vervolgens exact op de hoogte gehouden van de voortgang van jouw aanvraag.

Op korte termijn geld nodig? Een minilening wordt binnen 24 uur uitbetaald.

Een lening in de vorm van een klein bedrag is geen uitzondering op de regel dat geld lenen geld kost. Bovendien is bij dit soort leningen de rente hoog.

Waarom heb je dringend geld nodig?

Snel geld lenen kost een acuut probleem op. Om er voor te zorgen dat je in de toekomst niet in een zelfde situatie terecht komt, is het verstandig om bij jezelf na te gaan waarom je in een dergelijke situatie terecht bent gekomen, waarbij je op korte termijn geld nodig hebt.

In sommige gevallen kan dit gewoon een samenloop van omstandigheden zijn, welke hoogstwaarschijnlijk slechts eenmalig is. Het kan er echter ook op duiden dat je structureel geld tekort komt. In een dergelijke geval is het verstandig hier actie op te ondernemen. In eerste instantie zal je dan toch echt minder geld dienen uit te geven. Op langere termijn zou je dan op zoek dienen te gaan naar extra inkomsten. Dit is echter minder eenvoudig dan minder geld uitgeven. 

Kom je er zelf niet uit, dan zou je hiervoor ook een budgetcoach kunnen inschakelen. Hij of zij kan jouw helpen bij het zorgvuldig omgaan met het geld dat je tot je beschikking hebt. In onze ogen is het verstandig dat je jouw geld probleem niet alleen oplost voor een korte periode, maar dit structureel gaat oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *