Geldverstrekkers zonder bkr toetsing

Bestaan er geldverstrekkers zonder bkr toetsing? Met andere woorden is het mogelijk om een lening af te sluiten zonder dat er een bkr toetsing of bkr registratie wordt uitgevoerd? 

Wat zijn de geldverstrekkers zonder bkr toetsing

Dit zijn de verstrekkers van een minilening. Deze kleine leningen worden doorgaans verstrekt zonder dat er een bkr controle wordt uitgevoerd. De bedrijven die dit doen zijn bijvoorbeeld Saldodipje en Ferratum. Reguliere geldverstrekkers zoals banken en kredietmaatschappijen zullen wel een bkr controle uitvoeren wanneer u een lening wilt afsluiten.

Door het achterwege blijven van deze bkr check kan je snel geld lenen. Omdat een reguliere kredietverstrekker informatie dient in te winnen bij het bkr gaat hier doorgaans een aantal werkdagen overheen. Een minilening wordt alleen beoordeeld door een intern team van kredietbeoordelaars. 

Doorgaans wordt er een bkr controle uitgevoerd voordat je een krediet afsluit. Heb je onverhoopt een negatieve bkr registratie dan is de kans klein dat je geld kunt lenen. 

Hoe loop je een negatieve bkr codering op?

De hoofdreden hiervan is dat je in het verleden niet, of niet tijdig  aan de verplichtingen hebt voldaan bij het aangaan van een lening. Ook kan het zo zijn dat je een teveel aan leningen hebt openstaan in verhouding tot het inkomen dat je geniet. 

Om een negatieve bkr codering te voorkomen dien je er voor te zorgen dat je het geleende bedrag weer netjes op tijd terugbetaald.

Hoe lang duurt  een negatieve bkr codering 

Een negatieve bkr codering blijft 5 jaar in het bkr register staan. Het is dus niet zo dat als je alsnog aan je verplichtingen voldoet dat je dan ook direct van de negatieve codering af bent. De gevolgen zullen je nog een behoorlijke tijd blijven achtervolgen. 

Geld lenen zonder bkr betekent een hoge rente

Het nadeel van snel geld lenen zonder bkr en papierwerk is dat de verstrekkers van deze leningen wel een relatief hoge rente in rekening brengen. Door de korte looptijd en de kleine bedragen van de lening is het bedrag in euro`s dat je aan rente betaalt weer niet al te hoog. Veelal wordt er gebruik gemaakt van deze leningen indien er een noodzaak is voor een spoed lening

Het afsluiten van een lening kan je geheel online doen. Je dient hiervoor een formulier op de website van de aanbieder van het flitskrediet in te vullen. Daarnaast dien je een foto of scan van een identiteitsbewijs te uploaden op de website. 

Waarom is er een bkr register?

Het register van het bkr is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen onverantwoorde financiële verplichtingen. Als je geld wilt lenen zonder dat er een bkr controle wordt uitgevoerd wordt je hier dus ook niet tegen beschermd. 

Er wordt dus niet beoordeeld of je het geleende bedrag inclusief de rente en eventueel bijkomende kosten voor een garantstelling wel kunt betalen. Je bent op jezelf aangewezen om dit te beoordelen. 

Naast de bescherming voor de consumenten is het ook een belangrijk instrument voor kredietverstrekkers om te beoordelen of zij aan iemand een lening kunnen verstrekken. Hierdoor wordt het risico van niet terugbetalen drastisch vermindert voor een bank of andere geldverstrekker.  

Snel geld op je rekening, maar geen grote bedragen

Geld lenen zonder bkr toetsing is mogelijk. Het rentepercentage is echter wel behoorlijk hoger dan bij andere leningen zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet. 

Bovendien kan je geen grote bedragen lenen. Je kan bijvoorbeeld 100 euro lenen of 1000 euro lenen maar niet meer dan 1500 euro. 

Het verschil in rente kan je eenvoudig zien door deze verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Daarentegen kan je wel op korte termijn over geld beschikken. In het gunstigste geval kan dit zelfs binnen 24 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *