Snel geld lenen zonder bank

Wil je snel geld lenen zonder bank? Geld lenen zonder bank gaat over het algemeen sowieso sneller dan geld lenen via een bank.

Waarom gaat snel geld lenen zonder bank sneller?

Banken zijn tegenwoordig niet meer zo soepel in het lenen van geld. Daar gaat een langdurig acceptatieproces aan vooraf. Een vertragende factor is de BKR check. Deze check wordt uitgevoerd om te voorkomen dan mensen in de financiële problemen geraken. 

Snel geld lenen zonder bank betekent over het algemeen lenen zonder bkr controle. Op die manier wordt er tijd bespaart met het voltooien van het proces van aanvragen.

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van dergelijke leningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Saldodipje of Ferratum.

Snel geld lenen zonder bank - de mogelijkheden

Als je snel geld wilt lenen, dan zijn de aanbieders van minileningen een optie. Deze aanbieders werken razendsnel.Het proces van afsluiten van een lening gaat dan ook pijl snel. Dat kan binnen 10 minuten.

Heel goedkoop zijn deze leningen echter niet. De rente ligt vaak in de buurt van de 14%, hetgeen het maximale rentepercentage is voor leningen die verstrekt worden aan particulieren.

Daarnaast gaat het om een kleine lening. Via een flitskrediet wordt er maximaal een lening van 1,500€ verstrekt.

Wat je nodig hebt tijdens het aanvragen is een kopie van jouw legitimatiebewijs wat je dient te uploaden op de website. Na jouw aanvraag wordt je vervolgens per e mail exact op de hoogte gehouden van de voortgang. Als de aanvraag direct wordt goedgekeurd kan je zelfs binnen 24 uur geld op je rekening hebben staan.

Geld lenen van familie of vrienden

Je kunt natuurlijk altijd in jouw directe omgeving kijken of er iemand is, die jou geld kan lenen. Wel zou ik hier altijd mee oppassen. Het niet, of te laat terugbetalen van een lening heeft al menigeen goede vrienden gekost. Of ruzie in de familie, hetgeen je natuurlijk ook absoluut niet wilt.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kan je ook bij andere financiële instellingen dan banken afsluiten. Wel komt hier een BKR controle bij kijken, dus supersnel zal dit niet gaan. Met een negatieve BKR registratie zal het echter lastig worden om een persoonlijke lening af te sluiten. Dan ben je toch snel aangewezen op de aanbieders van flitskredieten.

Hetzelfde gaat op voor een doorlopend krediet. Ook deze lening zal niet worden verstrekt zonder dat er een BKR controle wordt uitgevoerd. Dit zal dus ook niet erg snel gaan.

Zakelijke leningen

De markt voor zakelijke leningen zit anders in elkaar. Hier wordt er gekeken naar de cijfers van een onderneming. Er zijn behoorlijk strenge voorwaarde voordat er een lening wordt verstrekt,

Daarnaast zijn de rentepercentages doorgaans torenhoog. Deze kunnen wel oplopen tot ver boven de 30%. Voor particulieren is er vastgelegd dat de maximale rente die in rekening mag worden gebracht 14% is. Deze regel is echter niet van toepassing op zakelijke leningen. Voor een zakelijke lening is dit volstrekt vrij.

Daarnaast is het zo dat de bank vaak zakelijke leningen aan met name starters weigert. Voor een bank is het risico hier te groot. Op zich is dit ook niet onlogisch want het percentage faillissementen onder startende onderneming ligt nog steeds erg hoog. En als een onderneming failliet gaat dan is de bank waarschijnlijk zijn geld kwijt.

Snel geld lenen zonder bank is voor zakelijke doeleinden dan ook erg lastig. En als je toch een partij gevonden hebt die dit wilt doen, dan zullen ze jou een gigantische rente in rekening brengen.

Particuliere leningen

Tegenwoordig zie je ook meer en meer dat mensen particulier geld lenen. Hiervoor zijn speciale platformen opzet, waar particuliere aanbieders en leners bij elkaar worden gebracht.

Omdat het voor het platform van belang is dat de leningen worden terugbetaald wordt er een uitvoerige check gedaan, voordat je in aanmerking komt voor een lening. Dit om de risico`s voor de mensen die op deze manier geld uitlenen zo beperkt mogelijk te houden.

Lees de kleine lettertjes

Voordat je een lening afsluit is het verstandig altijd goed de kleine lettertjes te lezen. Denk hier niet te gemakkelijk over, om op die manier problemen achteraf te voorkomen. Op het moment dat je een overeenkomst ondertekent zit je er aan vast. En dan is het te laat als je erachter komt dat er iets in de kleine letters staat, wat je niet bevalt.

En vergeet vooral ook niet: geld lenen kost geld. Dat gaat uiteraard ook op voor snel geld lenen zonder bank.

Want ook als je leent zonder de tussenkomst van een bank zal je toch rente moeten betalen. Officieel zou je zelfs rente moeten betalen indien je leent van familie of vrienden. Dit mag niet zomaar volgens de belastingdienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *