De kenmerken van een minilening

Misschien heb je wel eens gehoord van een flitskrediet ook wel een minilening genoemd. Maar wat zijn nu de kenmerken van een minilening?

Ten eerste gaat het om een klein bedrag wat je kan lenen. Een ander kenmerk is dat je een dergelijke lening via het internet aanvraagt en ook geheel kan afsluiten.

Het geld dat je wilt lenen kan je nog dezelfde dag op je rekening hebben staan. Dit in het geval de lening direct wordt goedgekeurd en je de aanvraag in de ochtend afrondt.

Blijf verder lezen voor  een overzicht van de overige kenmerken van een minilening.

Simpel proces van aanvragen en afsluiten

Je hoeft er de deur niet voor uit. Via jouw laptop of zelfs de mobiele telefoon kan je de aanvraag indienen en afronden. Er wordt niet gevraagd om allerlei documenten zoals een werkgeversverklaring of het in het bezit hebben van een eigen huis.

Er wordt door de aanbieders geclaimd dat het proces van aanvragen niet langer dan 10 minuten in beslag neemt. En uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat dit klopt.

Snelle uitbetaling van het geleende bedrag

Een aanvraag wordt direct in behandeling genomen. Keurt de kredietbeoordelaar de aanvraag goed, dan wordt er doorgaans ook direct overgegaan tot uitbetaling van het bedrag dat je wilt lenen.

Het gehele proces van aanvragen en uitbetalen kan bij een aanvraag die direct wordt goedgekeurd binnen 24 uur zijn afgerond.

Een lening voor de korte termijn

Een minilening sluit je af voor maximaal 3 maanden. Dit houdt in dat je niet jaren vastzit aan een lening. Je krijgt snel geld, betaalt het snel weer terug en je bent van de lening af.

Dit kan een voordeel zijn. Ben je echter niet in staat om de lening binnen 3 maanden terug te betalen dan wordt dit voordeel een nadeel. Hou hier dus altijd rekening mee.

Een BKR check blijft achterwege

Bij een minilening wordt geen BKR check uitgevoerd. Hierdoor wordt het proces van goedkeuren en uitbetalen versneld. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het aanvragen van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Hier kan de BKR controle behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Behalve dat het proces wordt versneld,kan je ook een lening aanvragen indien je een negatieve BKR registratie hebt opgelopen. Dit kan een groot voordeel zijn. Van een negatieve BKR registratie kom je doorgaans niet zo snel af. En dit kan vervelend zijn wanneer je dringend geld nodig hebt en je een lening wilt afsluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *